Author | Message |
---|
alexxx King For A Couple Of Days
 Age: 41 Gender: Female Posts: 4885 | April 3rd, 2006 at 05:04pm draska:Tunia:
no na dworze...czy jak wy to tam nazywacie, nie w kosciele
bo jak w wielkopolsce powiesz "na polu" to sie z polem buraków, ziemniaków (pyr  ) lub czegos innego skojarzy  |
Tunia Basket Case
 Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | April 3rd, 2006 at 05:49pm alexxx:draska:Tunia:
no na dworze...czy jak wy to tam nazywacie, nie w kosciele
bo jak w wielkopolsce powiesz "na polu" to sie z polem buraków, ziemniaków (pyr  ) lub czegos innego skojarzy  ja skojarzyłam z polem pszenicy/żyta tudzież innego zboża
a Pomorza (konkretnie z Kociewia  ) jestem |
Eliseth Addict
 Age: 35 Gender: Female Posts: 14882 | April 4th, 2006 at 11:44am ja jako przedstawicielka slaskiego skojarzylam z rzepakiem  |
Bad Boy Basket Case
 Age: 35 Gender: Male Posts: 19056 | April 4th, 2006 at 02:47pm u nas pole to u was dwór...
nie wiem jak mozna mówić
Ide na dwór ;/  |
 Age: 41 Gender: Female Posts: 4885 | April 4th, 2006 at 03:50pm a jak? ide na pole buraki hakać?  |
lidocaine Falling In Love With The Board
 Age: 36 Gender: Female Posts: 8459 | April 5th, 2006 at 01:39am na pole brzmi ładniej i praktyczniej ;P ;P na dwór to tak jakbyś na duży dworek wchodzila  phi  |
 Age: 41 Gender: Female Posts: 4885 | April 5th, 2006 at 04:57am pole ma w sobie rolnicze brzmienie i tytle  prawda Tuniu  |
Bad Boy Basket Case
 Age: 35 Gender: Male Posts: 19056 | April 5th, 2006 at 09:31am no dobra...kazdy ma swoje zdanie
nwmt ze pokochałam mojego nauczyciela od fizyki (metafora) |
Tunia Basket Case
 Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | April 5th, 2006 at 09:44am draska:u nas pole to u was dwór...
nie wiem jak mozna mówić
Ide na dwór ;/  z kolei ja nie wyobrażam sobie, żebym mówiła, że idę na pole, mając na myśli to, że idę na dwór
alexxx:pole ma w sobie rolnicze brzmienie i tytle  prawda Tuniu 
o tak  . Pole to dla mnie grunty rolne i kropka  |
Bad Boy Basket Case
 Age: 35 Gender: Male Posts: 19056 | April 5th, 2006 at 09:46am dziwny jest ten swiat |
Eliseth Addict
 Age: 35 Gender: Female Posts: 14882 | April 5th, 2006 at 09:47am Tunia:draska:u nas pole to u was dwór...
nie wiem jak mozna mówić
Ide na dwór ;/  z kolei ja nie wyobrażam sobie, żebym mówiła, że idę na pole, mając na myśli to, że idę na dwór
o tak  . Pole to dla mnie grunty rolne i kropka 
popieram w calej rozciaglosci^
mieszkancy krakowa sa dziwni czego wybitny przyklad jest wsrod nas  |
Bad Boy Basket Case
 Age: 35 Gender: Male Posts: 19056 | April 5th, 2006 at 09:52am o przepraszam...ale Pani Karolina2 popera to co mówie  |
Tunia Basket Case
 Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | April 5th, 2006 at 09:55am Eliseth:Tunia:draska:u nas pole to u was dwór...
nie wiem jak mozna mówić
mieszkancy krakowa sa dziwni czego wybitny przyklad jest wsrod nas  pamiętam kiedyś na obozie była u nas w pokoju jakaś dziewczyna.. Na kapcie mówiła pantofle - mieliśmy niezły ubaw ^^
dzieci są okrutne  |
Bad Boy Basket Case
 Age: 35 Gender: Male Posts: 19056 | April 5th, 2006 at 09:57am zwłaszcz te które smieja sie z innhych  |
Tunia Basket Case
 Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | April 5th, 2006 at 10:01am dzieci rzadko śmieją się same z siebie  |
Bad Boy Basket Case
 Age: 35 Gender: Male Posts: 19056 | April 5th, 2006 at 10:02am oh no dobrze |
Eliseth Addict
 Age: 35 Gender: Female Posts: 14882 | April 5th, 2006 at 10:22am Tunia:Eliseth:Tunia:draska:u nas pole to u was dwór...
nie wiem jak mozna mówić
mieszkancy krakowa sa dziwni czego wybitny przyklad jest wsrod nas  pamiętam kiedyś na obozie była u nas w pokoju jakaś dziewczyna.. Na kapcie mówiła pantofle - mieliśmy niezły ubaw ^^
dzieci są okrutne 
ja mowie na kapcie żaby  |
porandojin King For A Couple Of Days
 Age: - Gender: - Posts: 2264 | April 5th, 2006 at 12:28pm Eliseth:Tunia:Eliseth:Tunia:draska:u nas pole to u was dwór...
nie wiem jak mozna mówić
dzieci są okrutne 
ja mowie na kapcie żaby 
a ja papucie  |
lidocaine Falling In Love With The Board
 Age: 36 Gender: Female Posts: 8459 | April 5th, 2006 at 12:31pm draska:o przepraszam...ale Pani Karolina2 popera to co mówie  bo tu na południu blizej wschodu tak jest ;P co rejon to obyczaj  a kapcie i pantofle to dla mnie chyba to samo  |
Bad Boy Basket Case
 Age: 35 Gender: Male Posts: 19056 | April 5th, 2006 at 01:10pm lidocaine:draska:o przepraszam...ale Pani Karolina2 popera to co mówie  bo tu na południu blizej wschodu tak jest ;P co rejon to obyczaj  a kapcie i pantofle to dla mnie chyba to samo  ja mówie trepki  |