7.06.2005
Author | Message |
---|---|
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | zakałapućkałam ![]() ![]() ![]() |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | porandojin: ![]() ![]() |
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | rozbrajasz mnie tunia swoimi textami ![]() |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | porandojin: ![]() ![]() ![]() |
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | cicha woda brzegi rwie ![]() |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | porandojin: no ba ![]() |
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | wlasni eprzeczytalam na green day polska ze chlopak z flaga marry us billie joe to ten sam co gral na perkusji.......na forum jestt jego swietna relacja z koncertu!!!! teraz czuje sie prawie tak jakbym z koncertu wlasnie wrocila ![]() podobnoz billie widzial ta flage na balkonie spodka i bardzo go rozbawila ![]() |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | Super ![]() ![]() ![]() ![]() |
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | skopiowalam od momentu rozpoczecia sie koncertu green day Czekalismy tak jakies 30/40 minut i wyszedl rozowy, znany mi juz z berlinskiej Areny, kroliczek z piwkiem. Wypil jedno, zatanczyl YMCA, potem drugie, tym razem "na raz" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | jest jeszcza jedna....tez super...szczegolowa.....chcecie to skopiuje..... |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | Jejku - ja trzymałam te pałeczki ![]() Ja chę tam znowu!!!!!!! Dzięki Porandojin ![]() |
punolek Geek ![]() Age: - Gender: - Posts: 224 | porandojin: eee Czy ja przypadkiem nie znam tych ludzi co to chciały pałeczki zabrać i uciec ?? ![]() |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | punolek: ![]() ![]() ![]() ![]() |
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | Extraordinary_Tunia: szczesciara ![]() do mnie blisko podleciala jedna z paleczek co tre rzucal pod koniec konceru.....ale jednak bylam za daleko ![]() a na allegro to do kikluset zloty pewnie dojdzie ![]() |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | porandojin: wiem ![]() porandojin: pewnie tak :/ |
punolek Geek ![]() Age: - Gender: - Posts: 224 | ja też trzymałem te pałeczki i sie nie chwale, a nawet trzymałem zdjęcie zrobione przez Tre ![]() ![]() |
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | a ja widzialam goly tylek billiego (tak jak 4 tys ludzi....oprocz tuni)....hmmm (trza sie ze wszystkiego cieszyc ![]() |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | punolek: heh Wcale a wcale ![]() |
porandojin King For A Couple Of Days ![]() Age: - Gender: - Posts: 2264 | to jest super recenzja ludzika z green day polska.....mam nadzieje ze nie bedzie mial za zle ze przekopiowalam to ![]() Green Day Naprawdę trudno jest napisać coś o TAKIM koncercie. Trudno to wyrazić słowami (szczególnie jak ktoś ma taki mały zasób słÃ³w jak ja). Przepchnąłem się prawie pod same barierki, na środek, na wprost mikrofonu Bille’go Joe i wyczekiwałem. Zapewne było parę minut po 21 kiedy pojawił się pijany królik. Cały Spodek wybuchł śmiechem a zwierzak wypił sobie na luzie 2 butelki piwka. Kiedy zszedł ze sceny poleciało Intro. Wiedziałem że zaraz wydarzy się coś magicznego, coś na co czekałem od 6 lat. Na scenę szybko wbiegli chłopcy i się zaczęło: 1) American Idiot – pierwsze dźwięki, te przytłumione struny i później 3 akordy zapamiętam do końca życia. Od razu było słychać, że dźwięk jest dobrze wywarzony, nagłośnienie było jak dla mnie bardzo dobre (szkoda tylko że nie było trochę głośniej), obydwie gitary bardzo dobrze ze sobą współgrały. Oczywiście na żywo AI brzmi o wiele lepiej, szczególnie w tej rozszerzonej wersji. W środku piosenki publika mogła pierwszy raz wykrzyczeć słynne Hey-oooooooo 2) Jezus Of Suburbia – „This song is for you – Jezus of Suburbiaâ€?. BJ zadedykował tą piosenkę nam. Wokalista wziął statyw mikrofonu i przesunął go na wybieg sceny dzięki czemu śpiewał jakiś metr ode mnie J. Podczas „Tales of another broken homeâ€? pierwszy raz buchają ognie i robi się naprawdę gorąco. 3) Holiday – poprzednia piosenka była z dedykacją dla nas a ta z dedykacją dla niejakiego „George fuckin’ Bushâ€?. Genialne wykonanie! Kiedy zaczyna się zmiana tempa wszystkie światła gasną, a Billie świeci na nas wielką latarką (nie jestem pewien czy to zrobił akurat na tej piosence). Poświecił na mnie aż mi gały wyszły. Później światła się zapaliły i „The representives from California has the floor.....â€? 4) Are We The Waiting – „This next song is called St. Jimmyâ€? czy jakoś tak J. Przed AWTW Billie zapowiedział piosenke jako St. Jimmy, czyli Green Day traktuje te 2 piosenki jako jedność. Kiedy wokalista zaczął śpiewać ktoś rzucił w niego flagą Polski, którą zawinął wokół siebie (możliwe że to było na „dearly belovedâ€?, jeśli się pomyliłem to mnie poprawcie). Ohhh cudownie to wyglądało. 5) St. Jimmy – „And don’t you fuckin’ wear it outâ€?. Tutaj publika dała się najbardziej we znaki. Jedna z najszybszych piosenek tego wieczoru. Dużo skakania było. 6) Longview – „Call me what you will – WHAT YOU WILL!!â€? Po Świętym Jakubie Tre od razu wybił beat do longview. James i reszta dodatkowej paczki schodzi, na scenie zostaje tylko Green Day. Publika mogła tutaj sobie pośpiewać!! Billie dał nam pole do popisu i czasami omijał jakiś wers abyśmy my także mogli pośpiewać. 7) Hitchin a Ride – „All I need , all I need is one big 1,2 1,2,3,4â€? znowu przedłużona wersja. Przed tym ostrym gitarowym motywem Billie Joe sprawdzał nasze gardła. Najpierw słynne Hey-oooooo, później one-two one-two-three-four, później oczywiście udawany orgazm. Chciał nas nabrać i już zabierał się do rozpinania rozporka ....... niestety do niczego nie doszło. Podczas tej piosenki zaszła śmieszna akcja: Billie „All I need, all I need is just..â€? i w tym momencie koło niego poleciał czerwony krawat. Billie zrobił taką śmieszną minę a wszyscy z publiki zaczęli bić brawo. Po naszym wykrzyczanym 1,2 1,2,3,4 chłopaki dali ostro czadu!! ![]() 9) Jaded – To samo co na St. Jimmy czyli rzeźnia. Znowu się poskakało troche. Gardło mi już kompletnie wysiadło, ale każdą piosenkę, każde słowo wykrzykiwałem razem z Green Day. 10) Knowledge – „We’re gonna start a band on this stage – right nowâ€? Nareszcie jakaś starsza piosenka. Podczas solówki Billie wziął swoją gitare na plecy. Po solówce każdy kto był na koncercie wie co się działo. Z góry pozdrawiam Oskara którego poznałem przed koncertem i który miał szczęście zagrać na perce podczas tego koncertu. Najlepsza akcja była z basistą. Mike pokazał mu jak grać a ten założył gitarę odwrotnie bo był leworęczny. Na początku Mike myślał że chłopak się pomylił ale później jak zczaił że jest leworęczny to wybuchnął śmiechem. Tak samo Billie i Tre kiedy zobaczyli chłopaka kręcącego się i wywijającego basem założonym „na drugą stronęâ€? ![]() 11) Blitzkrieg Bob, Basket Case – Oskar dostał pałeczki, gitarzysta – gitare, basista wzkoczył na wave’a a my dostaliśmy cover The Ramones – „Blitzkrieg Bobâ€? (nie cały, bo tylko z 30 sekund ale zawsze coś ![]() 12) She – przepiękna piosenka, szczególnie podobała mi się pierwsza zwrotka bez gitary. 13) King For A Day – Po She byłem już tak maksymalnie wymęczony, że postanowiłem odsunąć się trochę dalej i poskakać przy tej piosence. Naszczęście z dalszego miejsca też wszystko idealnie widziałem. Billie założył swoją koronę i płaszcz. 14) Shout – „I love you Billie Joeâ€? – Kiedy Billie wyśpiewał „Now waaaaaaaaaaaaaait a minuteâ€? Tre dorwał się do mikrofonu i zaczął wydobywać z siebie jakieś zwierzęce dźwięki. Chwile potem zaczęła się już piosenka. Jest to idealna piosenka na koncert – te wszystkie okrzyki J. W pewnym momencie kiedy wszystkie instrumenty ucichły i była jedna wielka cisza, jakiś chłopak krzyknął â€žI love you Billieâ€? i Billie zaczął się maksymalnie zlewać, publika także. Później oczywiście Billie przycupnął i został okryty swoją pelerynką. 15) Wake Me Up When September Ends – piękne wykonanie. Na pewno wielu dziewczynom poleciała łezka przy tej piosence. 16) Minority – „I say Heyyyy-ooooooâ€? No to już jest mistrzostwo świata. Z 2 i pół minutowej piosenki chłopaki zrobili 10 minutową. Było tam wszystko. Słynne okrzyki Heyoooooo, w tym jeden który trwał chyba z minute J Billie pojamował sobie na gitarce, później pograł trochę na harmonijce. 17) Maria – Akcja z krzyczeniem „Homecomingâ€? nie wypaliła, Tre od razu usiadł i zaczął wybijać rytm Marii. No ale w życiu nie pomyślałem że ta piosenka może tak dobrze wyjść na żywo. J Podobało mi się. Jak usłyszałem ją to od razu poleciałem pod scenę, tylko że jakiś koleś który wave’ował został na mnie „zrzuconyâ€? i oberwałem mocno w łeb, nawet język se przegryzłem. Więc wycofałem się znowu do tyłu. 1 ![]() 19) We Are The Champions – wiele ludzi zapewne się zdziwiło że Green Day zaśpiewało taki utwór. Mistrzowskie wykonanie, a na końcu utworu z dachu poleciał cały deszcz confetti. Było tego naprawdę mnóstwo ! 20) Good Riddance (Time of Your Life) – „I hope you had the time of your life.....â€? Tre rozpieprzył trochę perkusję, Mike zszedł ze sceny i został tylko Billie odwrócony plecami. Po chwili Billie odwrócił się do nas i zaczął grać balladkę. Wiedziałem że to już ostatnie chwile koncertu, patrzyłem uważnie, chciałem zachować tą chwile w mojej pamięci już na zawsze. Billie śpiewał „I hope you has the time of your life...â€? I to była jedna z najcudowniejszych chwil w moim życiu. Musze jeszcze zauważyć, że przy tym utworze publika śpiewała każde słowo, a kiedy Billie grał wszyscy wsłuchiwali się w każdy dźwięk jaki wydaje ze swojej gitary, w pewnym momencie zapadła taka grobowa cisza i słychać było tylko gitarke. Ostatni akord wieczoru „Thank youâ€? i do zobaczenia. Koniec koncertu. |
Tunia Basket Case ![]() Age: 39 Gender: Female Posts: 19853 | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Options
Go back to top
Go back to top