Zwangerschap

AuthorMessage
Effy
Addict
Effy
Age: 33
Gender: Female
Posts: 13565
June 1st, 2008 at 03:03pm
Ik denk dat als ik nu zwanger zou worden, al ligt het wel een beetje aan de omstandigheden, dat ik het wel zou houden. Het lijkt me heel moeilijk om iets, wat ook soort van 'jij' bent, uit je te halen en bij gebrek aan beter woord, en mss toch ook wel het juiste woord, te (laten) vermoorden.

En ik ben het me je eens dat het beter is te wachten na je studie, maar ik ben bang dat ik het dan ook weer uit ga stellen tot ik een goeie carierre heb e.d. en voor je het weet ben je dan weer 40 ofzo. ik wil denk ik een kind als ik tussen de 26 en 30 ben.
The Bears Are Coming
Basket Case
The Bears Are Coming
Age: 33
Gender: Female
Posts: 16757
June 2nd, 2008 at 05:25am
ik moet er nog steeds niet aan denken =]
Ryan Ross.
Basket Case
Ryan Ross.
Age: 34
Gender: Female
Posts: 17712
June 2nd, 2008 at 02:55pm
Ik zou moeten nu zwanger worden, zou het inderdaad een gevolg zijn van slordigheid, een ongelukje. En ongelukjes moeten opgelost worden. De enige oplossing in mijn hoofd is om het ongelukje te laten uitgroeien tot een leventje dat iets betekent.
Alhoewel ik nog steeds jong ben, denk ik wel dat ik een goede moeder zou kunnen zijn, maar ik besef mij ten volle dat ik financieel géén goeie moeder zou zijn. Ik heb geen werk, een diploma die nog niet veel waard is en mijn vriend al evenmin. Ik denk niet dat mijn kindje liefde tekort zou hebben, maar ik zou het mezelf wel verwijten dat ik mijn zoon of dochter niet alles zou kunnen geven dat ik zelf gekregen heb, op z'n minst.

Daarom is volgens mij de ideale leeftijd voor kinderen tussen vijfentwintig en dertig. In mijn hoofd speelt inderdaad het scenario van studeren, werken, huisje tuintje kindje Wink
Effy
Addict
Effy
Age: 33
Gender: Female
Posts: 13565
June 7th, 2008 at 12:34pm
Ik wil eerst mijn studie afmaken en dan een baan, maar dat hoeft dan niet al perse, mijn droom carriere blabla te zijn, als het maar genoeg is. dan wil ik denk ik wel een baby.
Capt. Jack Harkness
Addict
Capt. Jack Harkness
Age: 33
Gender: Female
Posts: 12142
June 8th, 2008 at 07:47am
Ik wil over tien jaar eigenlijk wel kinderen denk ik. Eerst studeren enzo, maar ik wil graag eerder kinderen dan mijn ouders (op hun 35e).
Ryan Ross.
Basket Case
Ryan Ross.
Age: 34
Gender: Female
Posts: 17712
January 10th, 2010 at 02:53pm
Hoe denken jullie nu, 2 jaar later over een zwangerschap. Hier op het board zijn er twee jonge meisjes, eentje van 20, net bevallen (haar vriendje blijkt niet echt een ideaal vader figuur Confused) en eentje van 17 die in maart moet bevallen. In hun berichten "lijken" ze redelijk volwassen... maar aan de andere kant hoe konden ze het dan zover laten komen (het zijn ongelukjes) als ze zo volwassen zijn?
Effy
Addict
Effy
Age: 33
Gender: Female
Posts: 13565
January 11th, 2010 at 01:56pm
^ Hahaha die twee hou ik stiekem al een tijdje in de gaten! Shifty
Ik dacht er toevallig gister aan, ik wil eigenlijk wel graag flink geleefd hebben voor ik aan kinderen begin. Ik dacht eerst altijd aan 26 (schijnbaar de ideale leeftijd) maar ik denk nu meer aan 30. Maar ik denk ook dat je het wel voelt als je er klaar voor bent, en ik wacht daar maar gewoon op Razz
Capt. Jack Harkness
Addict
Capt. Jack Harkness
Age: 33
Gender: Female
Posts: 12142
January 11th, 2010 at 03:11pm
Ja ik lees die stukjes ook wel eens. Ik blijf trouwens wel bij mijn statement van een paar posts terug, hoewel ik 28 toch ook wel een beetje eng dichtbij vind.
Ryan Ross.
Basket Case
Ryan Ross.
Age: 34
Gender: Female
Posts: 17712
January 12th, 2010 at 02:26am
Ik wil wel jong kinderen. Ik heb twee tantes die de veertig naderen of al in de veertig zijn en ze leupen nog met peuters en kleuters rond. Dat is dan wel een beetje superlaat. Ik wil geen oma zijn tegen de tijd dat zij 18 worden Laughing. Maar die twee, nou dat vind ik wel een beetje heel vroeg. Ik bewonder ze omdat ze er op een gewone manier mee omgaan. Geen drama ofzo. Maar then again denk ik dat ze een beer "simpel" zijn als ik het zo mag zeggen. Die ene haar vriendje wil niet opstaan en van die dingen. Ik zou mijn vriendje toch wel een beetje bewerken mocht ie zo doen... je was immers met 2 doen het ongelukje gebeurde....
The Bears Are Coming
Basket Case
The Bears Are Coming
Age: 33
Gender: Female
Posts: 16757
January 12th, 2010 at 06:37am
Ik denk dat je m wel flipt op t moment dat je er achter komt, maar als je dan toch al besloten hebt het kind te houden leer je er vanzelf mee omgaan. Het is dan immers onvermijdelijk en kun je er maar beter t beste van maken. denk dat dat ook zo is met die 2 op gsb.
Ben t wel eens met dat je er met zn 2en bij was, maar helaas zien niet alle jongens/mannen dat zo Confused
Ik hoop in ieder geval nog steeds dat ik nooit zwanger word, en als ik dan toch al kinderen zou krijgen dat inderdaad t liefst nadat ik zelf heb geleefd.
Maar ik begrijp dat n ongelukje kan gebeuren maar dan heb je toch altijd nog morning after pil of de morning-after spiraal..daarna heb je net iets extremer ook nog een zogeheette 'overtijd behandeling/abortuspil' (is geen echte abortus want het is dan toch nog niet levensvatbaar).. dus in t begin nog opties zat..
alleen wel vette pech als je er te laat achter komt
Ryan Ross.
Basket Case
Ryan Ross.
Age: 34
Gender: Female
Posts: 17712
January 12th, 2010 at 10:48am
Nou als je met condoom vrijt en het is gescheurd en je komt er maar na een paar weken achter, dan ben je niets meer met die morning after pil.
maar er zijn toch nog middelen. De pil zelf kost toch niet zoveel? (hier gratis onder 21)
The Bears Are Coming
Basket Case
The Bears Are Coming
Age: 33
Gender: Female
Posts: 16757
January 12th, 2010 at 08:05pm
geen idee. M-A iig14,95Eh
maar die laatste 2 opties kunnen tot 2 weken na het missen van je menstruatie, maar er is natuurlijk altijd de kans dat t misgaat.. en om nou elke keer te controleren op scheuren/gaatjes is ook weer zo XD
gewoon proberen niet de pil te vergeten lijkt me de enige echte optie
Ryan Ross.
Basket Case
Ryan Ross.
Age: 34
Gender: Female
Posts: 17712
January 13th, 2010 at 01:56am
Ja, ik vergeet 'm nooit. (mede omdat ik horrormenstruaties heb Laughing) maar ik zag laatst zo'n amerikaans televisieprogramma en die meisjes namen geen pil en vreeën niet condoom en ze hadden een baby. Dat was natuurlijk minder Confused ik snap niet dat je helemaal geen verantwoordelijkheid in je hebt.
DARKPSYDE
Had A Life Before GSB
DARKPSYDE
Age: 32
Gender: Female
Posts: 26863
January 15th, 2010 at 05:29pm
DARKPSYDE:
oud topic eens terughalen.

mensen die van gedachten zijn verandert nu? (:

ik allesinds wel, hier in 't topic zat ik te verkondigen dat ik geen kinderen wou maar ik betrap mij er toch op dat ik wel eens aan kinderen denk. niet da ik 100% zeker ben dat ik er wil maar ik denk wel eens 'wat als..'. zelfs al zou ik er later willen dan zou ik toch zeker niet voor men 25ste zwanger willen worden. de dag van vandaag zijn er genoeg goede voorbehoedsmiddelen die zwangerschap kunnen vermijden (pil, spiraaltje, condoom,..). ik vind dat als je het doet zonder voorbehoedsmiddel en je dan zwanger geraakt dat abortus dan niet echt kan. je hebt er zelf voor gekozen en moet dus de geloven dragen. wel kan abortus bij bv. scheuren van condoom/verkrachting (alhoewel je bij het eerste de morning after pill wel kan nemen natuurlijk).

verder vind ik dat kinderen hebben wanneer je nog studeert niet echt het beste om te doen aangezien je studies erg belangrijk zijn. zonder diploma sta ja de dag van vandaag nergens en je moet het kindje natuurlijk een warm thuis kunnen geven en genoeg zorg. je moet ook kunnen leven als je jong bent naar mijn mening en dit gaat ook niet echt als je steeds op je kindje moeten letten en hem/haar een behoorlijke opvoeding wilt geven.


ik wil geen kinderen & ook niet in de toekomst (is hoe ik er nu over denk - kan altijd veranderen maar toch ben ik er op dit moment vrij zeker van), ik zou dus maw abortus plegen, al zou ik zwanger geraken door mijn eigen schuld (pil vergeten te pakken bv.).
Register